fredag 23. januar 2009

Ski 29: Fredag 23.01.09 Lille Blåmann



Randonee 4 i vinter. Oppe på slaget 12.00, brukte 2 timer 15 minutter. Avspasering fra jobb da værmeldinga så veldig bra ut. Den slo til, så hele solskiva, litt sur vind på tur opp, men stort sett vindstille på toppen. Var en halv time på toppen, fotografering, og brødskive og te. Brukte 1 time ned. Hardt føre, har blåst bort mye snø. Skare, is og løssnø først ned mot skoggrensa. Kjørte som vanlig ned mot Finnheia, et par plasser ned i elvedaler var det brukbare forhold. Uansett en fin tur i flott vær så tidlig på vinteren.
Flere bilder her:
http://picasaweb.google.com/jallamik/LilleBlaamann23Januar2009#

torsdag 22. januar 2009

Ski 28: Torsdag 22. Januar 2009

Kjapp skøyteøkt på 40 min. til Coop-skilt. Lettere i dag med 3-4 plussgrader og bris i ryggen nordover, skiene gled bedre enn i går. Løypa var fresa opp og tråkka idag, silkeføre for skøyting.
Dro fra jobb kl. 14.45 og var ferdig med økta før 17.00. Kunne nok gått lengere, men valgte å ta det litt rolig før helga, som forhåpentligvis byr på topptur.

onsdag 21. januar 2009

Ski 27: Onsdag 21. Januar 2009

Soldag med boller og kakao, men ingen sol.
Skøyteøkt til Coop-skilt. Var fremdeles litt forkjølet etter Søndagens Rødtindtur og har tatt det med ro et par dager. Har vært fornøyd med å være på jobb. I tillegg startet uka verst mulig med den tragiske nyheten om at "Kongen av Tøttatoppen"(21.07.2008), hadde valgt å gå over elva. RIP
Men tilbake til skituren. Rolig skøyteøkt(i den grad det er mulig), likevel tungt som f.. dårlig glid.
Var forholdsvis hardt men fullt brukbare forhold, har nok gått fint å gå klassisk med Blå Extra.
Ble et fall ut av traseen, men ikke stor fart og der var det løssnø så det gikk bra, men måtte stoppe og gjøre rein bindingene etter å ha kravlet litt rundt i løssnøen.

søndag 18. januar 2009

Ski 26: Rødtinden 1: Søndag 18. Januar 2009



Velkommen til sola!
Første Rødtindtur 2009, det ble 23 turer i 2008 så målet må være 25 iår. Tredje randonee tur i vinter. Mest fornøyd med å komme meg avgårde da jeg våknet til nysing og snørring i natt. Brukte likevel bare en time fra Skihuset til topps. Første skituren i vinter for Gumman, likevel gikk hun i fra de fleste. Nedover var det silkeføre ned mot Storelvdalen. Helt fantastisk, må være noe av de jevneste og beste snøforholdene jeg har opplevd. Snakk om artig for ungan!
Vi hadde håpet å få et glimt av sola, men da må vi nok ha vært en time tidligere. Dessuten var det endel skyer i sør, så selve solskiva var nok neppe framme uansett, så heller ikke sol på de høyere toppene på Kattfjoreidet. Men nå er det definitivt slutt på mørketida og vi har en hele vårsesongen forann oss. Hurra!