lørdag 27. juli 2013

Fredag 26. Juli: Straumsaksla 784 moh

Sannelig ble det ikke en liten fjelltur i dag også. Idag gikk turen til Straumsaksla, en av Ti på Topp. Her har jeg aldri vært tidligere, og ble imponert over utsikten. Burde dratt med speilrefleksen. Turen var atskillig hardere enn Brosmetinden dagen før. Selv om man starter på Kattfjordeidet skal man opp til 784 moh på 2,5 kilometer. De første 600 i løpet av 1,5 kilometer. Sier seg selv at det blir bratt.


Toppvarden på Straumsaksla

Langt der nede ved Kattfjordvannet står bilene.
Kattfjorden utover, Senja helt i bakgrunnen.
Steinskardtinden og Stålhovet.

torsdag 25. juli 2013

Torsdag 25. Juli: Brosmetinden 525 moh

Liten og lett Ti på Topp tur, men med spektakulær utsikt.Når man starter et par hundre meter over havet blir det ikke mange høydemetre. Det viktigste er nå å få ungdommen med ut på tur :-)
Noe havskodde gjorde at det var litt kjølig trekk nede på flatene, men på toppen var det helt vindstille og varmere! Så da ble det en god halvtimes matpause og kaffe på toppen.



onsdag 24. juli 2013

Onsdag 24. Juli: Fisketur Grøtfjordvågen

I kveld ble det fisketur til Grøtfjordvågen. Når jeg for første gang fikk makrell, ble det ikke bare en, men sju-åtte stykker! De andre fikk også endel, så vi hadde mye makrellfilet med oss hjem. Nå lurer vi bare på hvordan vi skal tilberede den. Flott kveldstur, bare synd at de høye fjellene skygger for sola innerst i Vågen på den tida. Sjøørreten som vi egentlig var ute etter, så vi ingenting til.





mandag 22. juli 2013

Mandag 22. Juli: Jamnfjellet 380 moh og Kjølen 790 moh

Ti på topp trimtur på ettermiddagen. 3 timer. Først opp til postkassen på Jamnfjellet, så bestemte vi oss for å gå videre opp på Kjølen. Fin tur i flott kveldsvær.