lørdag 23. januar 2010

SKI 9: Rando 2 Stelvio 1: Skitntind bomtur

Dit opp på toppen i sola hadde vi tenkt oss.
Nyskian med fellene på, før de ene for utfor den skrenten.

Nå blir det mye statistikk å holde styr på. Dro opp på Kattfordeidet sammen med Georgsen for å få testa de nyinnkjøpte Ski Trab Stelvio, selv om vi var spente på hva mildværet midt i uka hadde gjort med løssnøen.
Det slapp vi å lure lenge på, det var fullstendig ødelagt. Bare skare oppe i høyden også, så det har nok regna kraftig der og. Det er nesten ikke snø i det hele tatt på Kattfjordeidet i slutten av Januar!
Vi satte oss ned etter en time og satte i oss nista, ble enige om å avbryte og se om vi klarte og lure oss ned igjen. Litt av en uriastur, mens jeg sto og satte på skistopperne, glapp den ene skia avgårde, og for 100 meter ned en skrent men stoppa heldigvis der, uskadet. Vi klarte nå å rape oss nedover, og kom oss helskinna ned til bilen. Det ble nå en bra trimtur iallefall. Var vel litt vel krevende turmål idag, Georgsens første rando tur, jeg merka at jeg hadde dratt med meg litt vel tung sekk og speilreflekskamera. I tillegg er det såpass tidlig på året at med en halvtime for sein start, rota bort en ny halvtime på å gå litt feil, anså vi at det kunne bli problemer med å rekke opp og komme oss ned igjen før skumringa i 3-tida. Og når det i tillegg er så knallhardt at det ikke blir noe morsom skikjøring, er det tryggest å snu i tide. Tiltross for de elendige forholdene var det mye folk, smekke fullt på parkeringsplassene.

søndag 17. januar 2010

Ski 8: Rødtind 1, Randonne 1.

RIP Dynafit D812
Sola skinner på Store Blåmann.
No e ho like rundt hørnet.

Første fjelltur i 2010, i et forsøk på å se sola, men det var vel en eller to dager for tidlig. Skiføret var mye bedre enn forventa, over skoggrensa var det nesten silkeføre. Og i skogen var skara så hard at man flaut oppå. Det gikk fint helt til det ble et lite fall, når jeg kom ned viste det seg at dette hadde resultert i skibrekk. Hadde tråkka av ski rett under bindingen. Så da er ble det 53 turer på randonee utstyret siden det ble kjøpt våren 2005, over 4 fulle sesonger. De har vel gjort sin misjon da. RIP Dynafit D8.
Det ble derfor en kostbar tur, men så får man jo sjangsen å kjøpe seg nye randonee ski. :-)