tirsdag 4. oktober 2022

Tirsdag 4. Oktober: Rødtinden 13 og Storbogtinden

Skodda lå tjukk på morran, men meterologene lovte den skulle forsvinne utover dagen. Så vi gjorde oss klare og la i vei, når vi skimta Akselkollen. Rødtinden lå fortsatt innhyllet i tåka, men vi så toppen når vi kom opp til første kloppene. Oppe ved skoggrensa hadde vi hele tåkebeltet i sundet under oss, men klar luft gav flott utsikt utover Kvaløyfjellene. Atter en dag med vind, så på Rødtinden fortsatte vi bare videre til Storbogtinden. Siden vi starta i skodda, regnet vi ikke med at det var folk oppe før oss. Men vi møtte 2 jenter på tur ned, gikk forbi ei på tur opp, og bak Rødtinden satt de ytterligere 2 par med damer. Denne gangen gikk vi ned bak Storbogtinden, med fortsatt utsikt nordover mot skjærgården og storhavet. Etter lunch returnerte vi via Korona-toppen. Må nevne at det var sleipt i dag, etter den høye luftfuktigheten, etter et par frostnetter.





Søndag 2. Oktober: Eidhaugen gapahuk

Kosetur med Junior i bæremeis til gapahuken på Eidhaugen. Bare 5 km tur/retur, men ganske tung ryggsekk 🤠 Flott vær, og mange barnefamilier ute på tur. Trivelig tur.



Lørdag 1. Oktober: Akselkollen og Finnlandsfjellet

Gikk opp Akselkollen og videre til målestasjonen på Finnlandsfjellet. Vind også i dag, så vi gikk ned i et søkk mot Storelvdalen, før vi tok lunch. Etterpå tok vi oss ned mot Storelvdalen, for å finne stien som går fra Akselkollen og ned i dalen. Kryssa elva og gikk den vanlige stien på sørsida av elva.




Torsdag 29. September: Rødtinden 12, Storbogtinden og Storelvdalen

Flott vær, men endel vind, så vi gikk opp på Rødtinden, videre til Storbogtinden. På aksla bak Storelvdalen lette vi etter høyde 530, som er tegnet inn på en av DNT sine turer. Vi fant ingen markering, og hadde nesten ikke mobilforbindelse, så vi klarte ikke å lokalisere denne. Først nede i dalsida fant vi såpass ly for vinden, at vi kunne ta matpause. 4 timer brukte vi totalt på rundturen.