lørdag 22. august 2009

Lørdag 22. August 2009: Vasstinden 890 moh.

Mountain Man
Sjekk den flotte ryggen, fjellryggen altså.
Tussøya er "hesteskoen", Håja ut til høyre, i litt uvant vinkel.
Sjekk de fjella! Hollendaren er "kjerka", i midten bak, der har jeg vært på Tua-skian. Her er det bare å velge, og IKKE vrake!
Trenger ingen kommetar!
Luftig, Lauklines skimtes og Sjøtun der inne i botn.

Vår første ekstratopp i Ti på Topp gjennom tidene, skal jo stunder til alt. Topp nr. 11 iår.
Uten tvil en av de fineste fjellturene. Utsikten fra toppen er spektakulær. Fjellene innover mot Ersfjorden og Kaldfjorden, Senja-fjellene, øyene utenfor Sør-Kvaløya og fjorden nedenfor. Og man ser Tromsøya i det fjerne.Fantastisk!
Til tross for dette, en helt grei fjelltur. Den største utfordringen er faktisk nesten de første par hundre meterne. Når man kommer over skoggrensa er alt bare velstand. Litt småur mot toppen, men i flatt terrreng hvor man ikke trenger å være redd for å rive ut stein og sende i haue på kompisen, er det ingen problem. Det er også ganske minimalt med ur hvis man følger vardene.
Ganske luftig rett over fjorden, men det skal jo bare mangle når man går oppimot 900 høydemeter på under 4 kilometer. Været må beskrives som Indian Summer, med over 20 grader når vi kom ned. Litt skjenerende vind på toppen, men var ikke veldig kald iallefall. Da har vi litt forbedringspotensiale til neste gang. Er nok ikke vår siste tur på Vasstinden. I vindstille og fullstendig klarvær, skal det mye til for å matche den på Kvaløya. Vi brukte 1 time og 45 minutter opp, og 3,5 timer totalt. Matpausen på toppen ble litt amputert pga. vinden. Alt i alt, en kanontur.

torsdag 20. august 2009

Torsdag 20. August 2009: Rødtinden 12.

Nysny på Tinden.
Indian Summer på vei der i Sør?

Trimtur på ettermiddagen. Lite trim denne uka, men klarte å komme over dørstokken idag.
Gikk tungt 47 min. opp. 1,5 timer totalt. Godt for kropp og sjel. Fint turvær, 12 grader.

søndag 16. august 2009

Torsdag 10. August 2009: Fisketur Kaldfjorden

Skipperen
Juksamaskin
Været var upåklagelig

Ut og prøve etter seien med M/S Morten. Dessverre svart hav. Ikke mye trim på turen, men en koselig tur med kaffe og brødskive med aprikossyltetøy. Vi får håpe det er mer sei i fjorden en annen gang. Kun to båter ute, sier vel litt om mulighetene for fangst.