lørdag 15. april 2017

Påskeaften 15. April. Ski 49: Over Kjølen.

I dag var turkompisen motivert igjen, mulig det har sammenheng med en slak trasé. Kjørte opp i Finnvikdalen og gikk opp til Kjølen i sjeldent vindstille vær. Bortsett fra noen lette skyer på morran og på ettermiddagen, var nok dette Påskens varmeste og fineste dag, så langt. Nedover mot Storelvdalen fant vi også Påskens fineste skiføre. Faktisk bedre oppe på fjellet enn nede i dalgryta. Lunchpausen ble nesten nede i dalbunnen, før vi staket oss ned dalen og heim. Etter dursjing og kaffe i solveggen, kjørte vi med Poschen opp og henta Saaben. Heim kjørte jeg uten tak, så da spør det om man blir sengeliggende resten av Påska.




Randonee 13. Stelvio 8.

fredag 14. april 2017

Langfredag 14. April 2017. Ski 48: Steinskartinden

I dag var turkameraten enda mindre motivert, så ho snudde etter et par hundre meter på flata inn mot fjellfoten. Så da måtte jeg gå alene. Farta ble hakket høyere, så etter en time og ett kvarter var jeg på toppen. Gikk forbi et par finlendere på twintipski. Etter en kjapp lunch i lesiden på toppen, bar det ned igjen. Føret var ikke noe å skryte av, til det var det for avblåst opp mot toppen. Nede ventet Madammen med bilen. Ho hadde vært heime og byttet ski, og gått noen kilometer bortover til Kattfjordvatnet. Alt i alt en grei dag. Det strålende Påskeværet fortsetter.

Pakket og klart.I
Sjekk den tinderekka.
En nordmann, to finlendere.

Randonee 12. Volkl 5.



torsdag 13. april 2017

Skjærtorsdag 13. April 2017. Ski 47: Akselkollen

Enkelte av turdeltagerne var slappe i dag, og foretrakk en tur på heimefjellet Akselkollen. Det var en dårlig vurdering, for føret her var dårligere enn på Kattfjordeidet. Istete i sporet og endel skare utenom.
Jeg var heldig og hadde bestemt meg for å bruke gammelskian, de er bedre på skare enn pudderplankan. Vi kom oss nå greit både opp og ned. Østavinden tok endel på toppen, så det ble ned igjen i samme farta. Selv om sola skinner fra skyfri himmel, er det 5-6 minusgrader på natta, og bare såvidt over null på dagen. Men vi kan ikke klage, lenge sia vi hadde en slik knallværspåske i nord.

Langt der bak kommer turkameraten :-)
Glemte kamera i dag, så det får gå med et par IPhone foto.

Randonee 11. Stelvio 7. 

onsdag 12. april 2017

Onsdag 12. April. Ski 46: Tverrfjellet

Starten på Påsken 2017. En snoptur på Tverrfjellet. Nesten i kjappeste laget, men Madammen var fornøyd. Bare 55 minutter opp, og etter 2 timer var vi nede ved bilen igjen, og da hadde vi også spist lunch. Mye folk i fjellet i dag. Litt kram snø, så gliden var ikke allverden, men brukbar svingsnø, skal ikke klage.  Fantastisk start på Påsken i nord.




Randonee 10. Volkl 4.