lørdag 20. april 2019

Påskeaften 20. April 2019. Ski 54: Akselkollen

Dagen feires med tur på Akselkollen og Finnlandsfjellet. Var noe vind oppe i høyden. Tungkjørt slursj med dårlig glid, men mye snø enda, så det var bare å velge og vrake i sporvalg.


Randonee 14, Volkl 7.

torsdag 18. april 2019

Skjærtorsdag 18. April 2019. Ski 53: Tverrfjellet og Tverrfjellvatnet.

Påskens fineste dag i dag i følge værmeldinga, men med litt vind på Kattfjordeidet, regnes gårdagen som vel så fin. Vi rusla opp på Tverrfjellet, men der var det kald vind, så vi silte oss på fellan nedpå vatnet, og gikk inn til botnen, ved den gamle solsteinen vår. Men det ble bare en kort kafferast der, før det begynte å blåse av skavlen. Så da gikk vi tilbake over vatnet og hadde en fin nedkjøring tilbake til veien. Ute i tre timer, nå begynner det å svi litt på nasen.


Randonee 13, Stelvio 7.

onsdag 17. april 2019

Onsdag 17. Apr. Ski 52: Rødtinden 5.

Endelig fikk Madammen sesongdebutert på randonee-ski. Det gjorde at det tok sin tid, både opp og ned. Mye av det samme føret som i går, flott på toppen, tyngere lenger ned. Mindre folk på Rødtinden nå, når de viderekomne er flytta til mer utfordrende topper. Knall vær i dag, første skikkelige vårdagen, når vi kom ned, så da ble det Afterski.

Randonee 12. Stelvio 6.

tirsdag 16. april 2019

Tirsdag 16. April. Ski 51: Lille Blåmann 844 Moh.

Påskefri. Fikk svigersønnen med på topptur. Overskyet, men litt høyere skydekke i dag. Litt vått småsludd og minusgrader på toppen, men nesten helt vindstille. I øverste del var det et tynt slursjlag oppå skaren, veldig lettkjørt og fint. Lenger nede ble det mer bløt snø, og lårene fikke kjørt seg. Som vanlig kjørte vi ned mor Finnheia, og fulgte løypa tilbake til parkeringa. En flott turdag.





Randonee 11. Volkl 6.

søndag 14. april 2019

Søndag 14. April 2019. Ski 50: Tromvikvannet isfiske.

Vinterens Jubileumstur nr. 50, ble den korteste. Fra parkering til Storvannet, og tilbake, 3-4 km. Startet veldig bra på isen, etter å ha borra de to første hollan, fikk vi hver si fine røye. Etterpå hadde vi flere napp, og jeg hadde 2 små på isen, som jeg slapp ut igjen. Men etter 15 minutter var det hele over. Lå et par timer til uten napp. Lavt skydekke og mye vind, men vi la oss mest mulig i le, så vi hadde noen fine timer ute. Så bar det hem til røyemiddag og Rieslinger.