torsdag 13. juni 2019

Torsdag 13. Juni: Rødtinden 7.

Trimtur etter jobb. Første tur på beina, og i shorts, i 16 varmegrader. Overraskende tørt oppover, mulig å gå med joggesko, hvis man går noen små omveier. Mulig å unngå all snø, selv i siste kneika. Faktisk helt vindstille på toppen.






Søndag 9. Juni, 1. Pinsedag: Målselvfossen.

På bobiltur til Målselv, gikk vi en kveldstur til Målselvfossen i ei flomstor elv. Ikke så lange turen, 3-4 km, men spennende, og tid for noen myggstikk. Det fine var at det i Tromsø var 10 grader og kald nordøstlig vind, mens på Foshaug var det 15 grader, og vindstille. Stor forskjell.










søndag 9. juni 2019

29. Mai 2019: Antonios Gorge, Crete.

Vi tilbragte 2 siste ukene av Mai i Rethymnon på Kreta. Det ble morgenturer og andre turer langs strandpromenaden og inn til byen, hver dag. En dag leide vi bil, og kjørte til en anbefalt ravinetur. Vi kjørte til landsbyen Patsos, på turen var vi innom Potamon Dam , hvor vi også kjørte over demninga. I Patsos fikk vi et turkart, og gikk derfra 2 kilometer ned til inngangen til ravinen. I selve ravinen var det såpass mye vann, at vi kom oss bare ca. en kilometer nedover, uten å måtte vasse. Er også verdt å nevne Chapel of St. Antonio, som ligger et par hundre meter inne i ravinen. Så vi returnerte, og spiste en kraftig lunch på Taverna Drimos, som vi også har blitt anbefalt på hotellet. Etterpå gikk vi de to kilometerne opp til Patsos i stekende hete, og hentet bilen.
Hele turen ble således på 6-7 kilometer.

Potamon Dam.






Chapel of St. Antonio.