onsdag 15. april 2009

Ski 60: Onsdag 15.04.09

Klassisk til Slettaelva på årets verste ski. I 6 varmegrader la jeg på rødt klister med litt tørrsmurning oppå. Så ble det snøbyger, og snøen var alt for tørr. Ble skikkelig klabbing og lugging. Brukte en hel time bortover. Etterat jeg snudde og det ble opphold og sol, ble det blankt i sporet, men da var det kommet så mye is i klisteret at jeg ikke feste likevel.

tirsdag 14. april 2009

Ski 59: 14.04.09 Rødtinden 10

Her skal jeg ned.
Fint over Tromsøya enda.
Han har tjukna til uti fjorden.

Randonee 17. Etter det mislykkede Buren forsøket, dro vi hjem og jeg heiv i meg ei skål frokostblanding til lunch. Så var det bare å feste skifellene på Dynafit skiene igjen, og sette kursen mot Rødtinden. Alt fra steikende sol og varme, til vind og sludd nær toppen. Elingene lå nå tjukk ute over Buren og Ersfjorden. Også idag ble jeg derfor offer for flatt lys, og kulda inatt hadde lagd gjennombruddskare nede i skogen og en alvorlig god glid. Oppe på fjellet var det hardere. Uansett nede igjen etter en og en halv time, årets 10ende Rødtind tur.

Ski 58: Tirsdag 14.04.09 1. korstog Buren

Kaldfjorden ligger speilblank med Tromsdalstinden i bakgrunnen.
Denne ryggen så for bratt ut meinte turkameraten.
Gumman i fint driv, enda.

Randonee 16. Vi har tatt oss et par feriedager, siden været nå etter Påske selvfølgelig ble mye bedre. Vår førstebestigning av Buren skulle gjøres. Vi kjørte utover til Sussannejord og la i vei under perfekte forhold. Nydelig vær, flott skiføre, passe varmt, rundt null grader og sannelig dukket det ikke opp en samaritan for å tråkke opp løype for oss også. Han hadde forøvrig vært oppe 7 ganger tidligere i vinter. Så alt lå vel til rette for en fantastisk topptur. MEN, så fikk Gumman plutselig så dårlig dagsform at vi måtte stoppe før vi var kommet igang. Jeg for min del tror nå det skyldtes et plutselig anfall av høydesyke. Så etter en lang pause mens vi så karen forann oss forsvinne mot himmelranden og en ny mann passerte opp etter han, var det bare å vende nesen ned og hjem igjen. Så er det bare å gå igang med planlegging av neste korstog til Buren.

søndag 12. april 2009

Ski 57: 1. Påskedag 12/4 Rødtinden 9



Randonee 15. Trimtur på Rødtinden i regnvær. Synd at det skulle bli slik når man gikk av vakt.Var blitt utrolig bløtt allerede, merket at man sank 2-3 cm selv i den trakka løypa oppover. Glien var selvfølgelig så som så, men da kjører man bare færre svinger. Som en ser av bildene har det tint godt på toppen også. Kom tre til opp etter oss, men ikke den store folkevandringa idag. Fin trim, ikke så mye mer å si om den turen.
Nå er det oppvarmet bacalao og rødvin, og nå titter sola fram.