lørdag 29. august 2009

Lørdag 29. August 2009: Blåtinden 1180 moh.

Varden på toppen er den største jeg har sett, et kunstverk.
På tur opp, Balsfjorden innover.
Veien gjennom Lavangsdalen.
Mot Lakselvbukt innerst i Ullsfjorden.

Forsøk på å vekke den sovende soldat med noen tyske gloser, men forgjeves, han sov som en stein.
Hver gang man har kommet kjørende ut Balsfjorden, mot Tromsø har man sett lengseltfullt mot toppen og tenkt at der skulle man ha vøri. Siden det nå er en av ekstratoppene i Ti på Topp, og godt merka, fant vi ut at tiden var moden for et bestigningsforsøk. Starter fra gammelveien ved Kantornes på ca 135 høydemeter. Flott sti opp lia i åpent, uthogget trasee. Etterhvert noen hundre meter i ur, men etterhvert bedre og lettere terreng, Ganske luftig langs en rygg opp mot toppen, men hvis man ønsker kan man gå i ura lengere unna stupet. Siste hundre meterne går man på hvite skiferheller og ganske flatt. Vi brukte 2 timer og 15 minutter opp.
Matpausen på toppen ble ganske kort siden det var overskyet, liten kuling, og det begynte å komme skodde eller tette skyer utover. Så det var bare å pakke sammen og begynne på nedturen. Den gikk veldig greit og etter 4 timer og ti minutter var vi nede ved bilen igjen. Mange på tur idag, de fleste var før oss, siden vi var sent ute, starta først kl. 1200 fra bilen. Traff også kjentfolk fra Kaldfjorden, Torgunn og Jon Hugo. Fin trim, blir nok litt gangsperre i morra.

søndag 23. august 2009

Søndag 23. August 2009: Rødtinden 13

Her har du sorten!
Storelvdalen
Begynner å bli høstfarger i fjellet.

Så ble det fjelltur idag og :-) Samboern hadde lyst å gå en tur på Rødtinden for å strekke ut, og riste løs beina etter gårdagen. Skjelden at denne karen takker nei til en fjelltur. Det jeg glemte å si igår var at jeg driver med negativ bloddoping, tappet en halv liter på fredag. Merka ikke mye til det, tok det litt ekstra rolig. Etter å ha besøkt toppen for trettende gang iår, fikk ho lurt meg en tur i blåbærskogen. Brukte et par timer på å sanke 4-5 liter. Selv om bærplukking er kjedelig, er det utrolig godt med nyrørt på brødskiva.