søndag 12. juli 2009

Lørdag 11. - Søndag 12. Juli 2009: Tennvatnet

Hilleberg overkill? Er jo tross alt brukt på Sydpolekspedisjon :-)
Tennvatnet, Ringvassøya.
Når først på ryggen er det bare opp til lårmusklene.
Stor pakning, liten mann?
E d inte Lars Monsen som sitter der borta?

Overnattingstur til Tennvatnet, Ringvassøya for å teste nyinvesteringene i turutstyr som er foretatt i løpet av våren. Både nytt Hilleberg Keron 3 ekspedisjonstelt og Gregory Whitney 95 ryggsekk. Litt vel optimistisk å legge avgårde på en tur hvor en må klatre ca. 300 høydemetre med mellom 15 og 20 kilo i sekken, selv om det er av de mest avanserte anatomiske sekkene. Men både sekken, og ikke minst teltet svarte til forventningene. Men det er klart man merker at man ikke er vant å gå med så tung sekk, uansett hvor bra den er, skal nå tyngden forflyttes oppover.
Vi var akkurat kommet opp og gått rundt halve vannet, fordi det allerede sto et telt på den tydligvis beste og mest populære plassen, da det begynte så smått å regne. Da hadde vi slitt oss opp i vel en time på årets varmeste dag, heldigvis bare delvis med sola i nakken. Vi fikk opp teltet i full fart, tiltross for at det var første gangen vi slo opp dette teltet. Vi fikk inn utstyret og la oss nedpå og hvilte ut, mens han gjorde seg ferdig med regnelingen etter en god time. Så Hillebergen fikk vist sin kvalitet med en gang. Så bar det ut å prøve fiskelykken. Etter vel en time måtte vi bare innse at det ikke var noe fiskebett, og at det ble pølsemiddag i stedet. Så det var fram med primusen og fyring av bål i beste Monsen stil. Pølsesnabbene ble skylt ned med rødvin og Chardonnay(hvitvin som skulle nytes til fiskefangsten). Det ble sen kveld med bålkos og godt i koppen. Vi hadde utsikt rett mot Kjølen og Store Blåmannen, der ute så vi en ny kraftig floingskur i anmars. Så etterhvert måtte vi rømme ned i posen. Det regnet godt i et par timer.
Søndags morgen var det bålkaffe og egg/bacon. Prøvde å fiske litt mer, før vi tok fatt på lia ned igjen.
Oppsummert var det en flott overnattingstur, og det nye turutstyret fungerte godt. Nå er det iallefall ikke utstyret en kan skylde på, for at man ikke kommer seg ut på tur, året rundt.
Eneste lille minus var at vi ikke fikk noe napp. Men det får vi håpe vi kan ta igjen en annen gang. Tennvatnet er et kjempeflott vann og ligger vakkert til, virkelig verdt 30-40 minutter slit opp lia.

Kamera: Sanyo Xacti