onsdag 20. juli 2011

Tirsdag 19. Juli 2011: Glimvatnet, Ringvassøy




Så ble det tur på den andre feriedagen også. Etter en skikkelig floing på ettermiddagen klarna det opp og ble kjempefin sol på kveldningen. Vi dro på fisketur til Glimma på Ringvassøya sammen med Fam. Georgsen/Jensen. Det ble damenes aften i følge dem selv. De bedrev catch and release. Hver sin småmort av en ørret, som fikk friheten tilbake. Sannheten er vel at vi gutta ikke driver og erter småfisken, enten får vi STOR fisk, eller så lar vi være! Men god bålkaffe og pølser på spidd, det ble det. Små turer er også store turer, som de sier i Stormberg.

- Posted using BlogPress from my iPad

mandag 18. juli 2011

Mandag 18. Juli: Tverrfjellet 675 moh og Ørnfløya 196moh.

Utsikt fra Ørnfløya.
Lille Sommarøy med Hillesøya bak.
Middagstinden, kjent skifjell.
Tverrfjellet, Kattfjordeidet med Kattfjordvannet bak.
Bakerste vatnet i Kråkskardet, før det bærer ned i Ersfjorden.

Første feriedagen måtte ytnyttes best mulig. I flott vær starta vi opp på Kattfjordeidet for å gå årets femte Ti på topp; Tverrfjellet. Brukte ca. en og en halv time opp. Turlederen tok en ny kurs lengere ned ved vannet og sparte med det flere titalls høydemetre, for ikke å si hundre, ved å slippe å gå opp og ned over fortoppen. Dette ville ikke den andre turdeltageren være med på, men ville følge oppmerket løype. Nåvel, medførte flere hundre meter forsprang og en ekstra pause for turleder. Etter å ha besøkt toppen fulgte vi den nye ruta ned, og sparte både tid og krefter.
Så kjørte vi ut til Brensholmen og tok Ørnfløya i samme jafsen. Sjette toppen vår tok bare femten minutter å gå fra veien. Her var det vindstille, sol og tjue grader. Skal si det ble liv i insektene. Fluer, klegg og flygemaur på toppen. Fikk likevel drukket kaffen og spist nista, og tatt endel fine bilder. Snakk om utsikt!
Etterpå bar det hjem på "innersia". På Larseng var det nå kommet rundkjøring og skilting i forbindelse med nytunnelen. Som vi gleder oss til den.