lørdag 31. juli 2010

Lørdag 31. Juli 2010: Tverrfjellet og Ørnfløya

Black&White fargefoto :-)
Utsikt fra Ørnfløya. Hit skal jeg opp i bedre vær!
Tverrfjellet, toppen midt i bildet, litt klyving mot toppen.
Tverrfjellvatnet nærmest. Kattfjordvatnet bak.

En dag var vi på to toppa! Starta hjemmefra i 20 varmegrader, etter frokost på verandaen. Kjørte ut til Kattfjordeidet og etter 1 time og 30 minutter sto vi på toppen av Tverrfjellet. Litt klyving mot toppen. Vi tok oss ned til vatnet, og nøt kaffepausen der. Det begynte å yre mens vi var på toppen, fant det best og komme oss ned ura før det begynte å bli sleipt. Etter såvidt over 3 timer var vi nede ved bilen igjen.
Vi skifta og kjørte ut til Brensholmen. Veien opp til Ørnfløya var raskt tilbakelagt, nå regna det godt. Endelig fikk jeg oppleve å komme opp på Ørnfløya, har vært et mål i mange 10-år, etter at jeg fikk høre om stedet av min svigerbror, som i mange år hadde sin arbeidsplass ombord på fiskebåten ved samme navn. Forventningene sto ikke helt i stil med virkeligheten, hadde sett for meg en brattere ankomst og en mer spekulativ topp med innslag av havørn og ørnereir. Men greit nok, tur/retur i underkant av en time. Utsikten var ikke den aller beste i disen, såvidt vi skimta Håja. Men vi fikk nå registrert to "10 på Topp"-tura idag.

torsdag 29. juli 2010

Torsdag 29. Juli 2010: Grønnlibruna 401 moh


Nok en "Ti på topp" gjennomført. Går fort unna nå, en pr. dag :-) Gikk opp fra Håkøybotn, mye kortere enn fra Straumsbukta. Litt vått og gjørmete enkelte steder. Brukte i underkant av timen opp, og ned igjen satte Gunn avgårde i joggetempo. Så totalt en og en halv time.

onsdag 28. juli 2010

Onsdag 28. Juli 2010: Sørtinden 471 moh.


Kom oss til topps på Sørtinden idag til tross for fortsatt gangsperre etter søndagens tur, og tett skodde.
Brukte en halv time opp og var nede ved bilen igjen etter en time. Var ganske mange som tok turen opp idag til tross for tåke. Fin trim og nok en "Ti på topp"-tur i boks.

søndag 25. juli 2010

Søndag 25. Juli 2010: Vasstind 890 moh.

Turkamerater
Premien når man når toppen. En av de vakreste utsiktene på Kvaløya.Sommargøy på Sommarøy.
Konsentrert gange oppover lia fra Lauklines.

Endelig en skyfri dag! Værmeldinga stemte, og på tur over Kattfjordeidet ble dagens turmål bestemt, Vasstinden. En av ekstratoppene i Ti på topp. Det angra vi ikke på, til tross for litt vått og gjørmete oppover lia, og endel fluer og klegg. Vi tok det rolig oppover med en innlagt kaffepause når vi kom opp over skoggrensa, brukte to timer og femten minutter til topps. Larsens førstebestigning, mens vi var oppe i August ifjor også.
Når man står på toppen er utsikten verdt slitet oppover. Vi hadde oss en god, halvtimes matpause på toppen og mange utsiktsbilder ble tatt. Litt vind var det, men aldri kaldt selv i shorts. Nedturen ble preget av sleipt føre, stekende varmt og mye innsekt. Enkelte av oss er jo sånn bygd også, at det nesten går lettere opp enn ned :-)
En knall dag på fjellet!