fredag 19. juli 2019

Fredag 19. Juli: Furøyodden 3 moh. og Åmøy.

På Furøy camping fant vi en fin tursti utover til Furøyodden. Et par, tre kilometer hver vei. Så her brukte vi noen timer en formiddag på en lett, liten trimtur.



Småseistim.



På ettermiddagen samme dag, etter at vi hadde forflyttet oss 3,5 mil til Åmøy Camping, fant vi en ny liten tursti ut på en odde. Så da gikk vi en liten kveldstur dit. Samme strålende været, og flott utsikt her også.






torsdag 18. juli 2019

Torsdag 18. Juli: Engabreen, Svartisen 

På vår vei sørover med Norges høyeste fjell som mål, studerte vi langtidsvarslet nøye. Ettersom det så ut som vi hadde ei uke på oss før været ble lettere på Spiterstulen, bestemte vi oss for å somle litt på Helgelandskysten. Vi har passert Holandsfjorden mange ganger og sett på Engabreen med lengsel i blikket. I år bestemte vi oss for å la det stå til. Vi var tidlig ute for å sikre oss plass på parkeringa, og første båten gikk klokka 10. Flott liten båttur på 15 minutter over fjorden til Engen. Vi gikk de tre kilometerne etter grusveien inn til kafeen, selv om vi fikk tilbud om å leie sykkel. Så bar det oppover mot brearmen. Store, bølgende berg å gå på, ikke like lett å ta seg fram overalt. Noen hadde bestilt seg plass i taulag, så noe knotete ut å klatre inn under brefallet i tau, sammen med alle slags figurer. For oss ble en fantastisk dag på bergene under brearmen. På tilbaketuren ble det kaffe og is på kafeen. Så var det over med Isprins tilbake på ettermiddagen.






søndag 14. juli 2019

Søndag 14. Juli: Rødtinden 9.

Lite trim på meg i det siste, noe annet med Pensjonisten, som var oppe for tredje gang siste uke. Vi brukte 50 minutter opp idag. 12-14 grader, litt vind og overskyet. Ikke ett insekt å se i dag. Flere småbarnsfamilier som hadde tatt turen i dag. Lite nedbør i Juli, så det er tørt og fint å gå i småsko. Og så begynner det å bli bra kloppa på de verste partiene.



Pensjonisten.