fredag 25. mars 2016

Skjærtorsdag 24. Mars 2016. Ski 50: Akselkollen via Storelvdalen

Først grynna jeg med Gumman og Kjøpsvikingan opp til storskavlen i Storelvdalen. Her hadde vi oss kaffe og brødskive. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle opp på Akselkollen idag, før det ble for mye oppkjørt i de 40 cm nysnø vi fikk kvelden før. Jeg grynnet derfor videre opp dalsida fra bak dalhaugen og opp til antenna. De andre gikk opp på Rødtinden på vanlige fjellski. Det var ganske tungført siden det var flere varmegrader og sola sto på. Snøen hadde nok vært litt kram i utgangspunktet. Kjørte i storslalomsvinger ned og over skavlen. En vakker dag på fjellet.




Randonee 14 Volkl.

tirsdag 22. mars 2016

Tirsdag 22. Mars. Ski 48: Buren 802 moh. 3. korstog.

Endelig fikk jeg besteget Buren på ski. Har stått på ønskelista i årevis, og forsøk har vært gjort. Se 14.04.2009. Lørdag 29. Juni 2013 var vår førstebestigning, men det var på sommeren. Dagens tur ble gjennomført sammen med naboen. Skjønner godt begeistringen for dette skifjellet. Ganske hard marsj opp, men på toppen er utsikten formidabel. Vindstille og sol idag, bevilget oss en lang lunch på toppen. Så var det nedfarten, svært oppkjørt, og vi måtte holde oss i normallinja siden vi er dårlig kjent på dette fjellet. Likevel en fantastisk pudderopplevelse. Vi er takknemlige for å få oppleve en slik dag i fjellet. Av vinterens hittil 48 skiturer var dette den absolutte høydaren.





Randonee 13 Volkl.

mandag 21. mars 2016

Mandag 21. Mars. Ski 47: Rødtinden 6.

Vinterens første randonee tur for Gumman gikk på Rødtinden. Naboen var også med. Kommet 10 cm ekstra nysnø inatt, gjorde at forholdene var like bra som på lørdagen. Upåklagelig Påskevær selv om sola var bak skyene innimellom, og elingen sto og truet ute i Ersfjorden. Madammen klarte å kutte seg i tommelen på stålkantene, så blodet rant. Dårlig med førstehjelpsutstyr, hun hadde heldigvis sjøl en liten plasterlapp i sekken. 




Randonee 12 Volkl.