fredag 8. august 2014

24. Juli. Ånderdalen.

I etterkant av Finnmarkturen, ble det også en liten bobiltur til Senja. Her gikk vi også en tur som jeg har pratet om i årevis. Nemlig Ånderdalen nasjonalpark. Vi overnattet på Tranøybotn Camping. Dagen etter gikk turen 6 km innover dalen til Åndervatnet. Nydelig sommervær. Det er lagt ut flere hundre meter med klopper over myrene. Mye gammel urskog av furu.  En flott trimtur i spesielt terreng.




mandag 4. august 2014

Tirsdag 8. Juli. 2014: Knivskjellodden

Fra Nordreisa kjørte vi videre til Nordkapp. Det la seg igjen med havskodde når vi nærmet oss Honningsvåg. Så vi stoppet på en rasteplass når vi så kula gjennom skoddelaget. Her sto det flere bobiler, og jeg snakket med noen franskmenn som skulle gå ut til Knivskjellodden gjennom tåka på natta. Morgenen etter begynte det etter hvert å lette. Vi leste på ei informasjonstavle og oppdaget at stedet var starten på merka løype til Knivskjellodden. 9 kilometer å gå. Så vi bestemte oss for å ta på fjellskoene og gå turen i stedet for å kjøre rett ut på Nordkapp platået. Det angra vi ikke på.










søndag 3. august 2014

Søndag 6. Juli: Reisadalen

På vår bobilferie gjorde vi flere flotte turer, et par av dem har jeg snakket om i flere tiår. Den første var innover Reisadalen. Etter å ha overnattet ved Storslett kjørte vi innover Reisadalen til Saraelv. Her tok vi syklene fatt og syklet ytterligere 4 kilometer innover en bomvei. Så forsatte vi til fots innover langs elva. Målet var Mollisfossen, 15 km fra der vi parkerte syklene, men omtrent halvveis kom vi til ei sideelv i flom på vår side av Reisaelva, og her klarte vi ikke å ta oss over. Så det ble vendereis. Dette var en svært varm dag, over 25 grader i skyggen, og med mye innsekt var det utfordring nok så langt vi kom oss innover. En minnerik opplevelse.
















Lørdag 14. Juni 2014: Preikestolen

Må vel oppdatere turbloggen med de fine turopplevelsene jeg har hatt i sommer. I en travel ferietid ble det ikke tid til å oppdatere alle bloggene mine :-) På vår MC ferietur gikk turen til Lysefjorden. Vi tok turistferga fra Lysebotn, og ut fjorden under Kerag og Preikestolen. Så parkerte vi og gikk opp på fjellplatået. Selv om det var luftig, syns jeg det gikk atskillig bedre enn forventet. Vi var utrolig heldige med været. Er en opplevelse å ha vært på toppen der selv om det ikke er den nest krevende turen fysisk. På tur ned fikk vi følge med Sherpaene, som hadde bygget trappetrinn av naturstein oppover. De holdt god fart nedlesset med sprett og slegger.












Fredag 1. August 2014: Rødtinden 4

Årets første tur på beina. En nydelig fredagskveld, så vi bestemte oss for en trim tur kl. 20.
Merka ikke ett eneste innsekt på turen, til tross for at jeg gikk i shorts. Tørt og fint nå etter den beste Juli måneden siden 1960. I tillegg har kommunen nå bidratt med flotte klopper over de våteste myrflekkene. Så nå kan man stort sett gå i joggesko hele sommeren. På toppen ble det fotosesjon etter inspirasjon fra innlandskrabben Janne.