lørdag 17. januar 2009

Ski 25: Lørdag 17. Januar 2009

Skøyteøkt til Coopskilt. Mildvær i dag igjen. Passet bra i forhold til å få testa nye staver. Veldig tungt, tror jeg må skylde på dårlig kosthold idag. Tror ikke jeg hadde klart og gå i ett nordover hvis det ikke hadde vært for nystavene. De funka bra, når jeg først hadde brukt 10 minutt på å få dem på, håper det blir bedre etterhvert. Hardt og blankt i løypa, men årets beste glid, gikk fort tlbake, unngikk et par stygge fall med noen nødskrik. Er heldigvis blitt endel snø utenfor løypa hvis en skulle kjøre ut.
Da var vi vel halvveis i skisesongen, i fjor ble det 55 turer. Håper på noe lignende i år. I fjor var tur nr. 25 først 16. Februar, så jeg ligger jo en måned forann skjema. Kommer jo også an på hvor tidlig MC sesongen starter. Fikk også montert skiboksen på bilen idag, så da er vi klar til tinderangling.
Ellers strauk jo to av de store heltene med siste uka, Arne Næss og Jon Tvedt, Arne ble 96, men sistnevnte var den siste man forventet. Viser kanskje at man må holde trimminga på et fornuftig nivå, men samtidig slik at man holder det gående lenge nok til å slå Arne Senior.

torsdag 15. januar 2009

Ski 24: Torsdag 15. Januar 2009

Klassisk til Slettaelva. Gikk lett og ledig til Coop skilt på 25-26 min. Da var det bare å peise på videre bort til løypeenden. Var kommet endel snø etter at løypa var kjørt opp idag, så det var langt fra perfekt føre, men mykt og fint for mosjonsløpere. Brukte 45 min bort, noe som må være brukbart med svært løse forhold fra Djupelva, ikke mulig med noe skikkelig fraspark. 35 min. på retur. Hadde nok bra ski i forhold til føre.
Bra økt etter først ha gått bak fresen i en time. Igår var det kommet et voldsomt snøvær på dagen så fresa sikkert i en og en halv time.
Ikveld var det handletur på OBS, hvor jeg kjøpte nye lange carbonstaver for skøyting til den vanvittige pris 199kr. Kan ikke tenke meg de varer mange turene, var ikke enkelt og feste håndtakremmen, men man kan jo ikke forlange alt. De må nok testes ut i helga.

tirsdag 13. januar 2009

Ski 23: Tirsdag 13. Januar 2009

Klassisk til Coopskilt. Dørstokkmila var tung etter en times fresing etter jobb, og kjøring av kjerringer. Kom meg ikke ut før 19.45. Vel 10cm nysnø idag, ikke kjørt opp løyper, så hverken spor eller ski var optimale. Men det ble nå en liten tur, på grensen kaldt -7/8 grader på Storelva.

søndag 11. januar 2009

Ski 22: Søndag 11. Januar 2009



Helsikes mildvær. Klisterføre, og da blir det skøyting. Klarte å holde igang med vinden i ryggen helt til Djupelva, bortsett fra ei tryning på toppen av en rabb hvor høyreskia plutselig sto bom fast. Har regnet mye, og det er blitt bart på rabbene. Ble nå litt trim iallefall i regnbyger og kuling.