tirsdag 18. mai 2021

Tirsdag 18. Mai. Ski 55: Rødtinden 9

Madammen hadde lyst på en skitur på Rødtinden, og da kan man ikke si nei. Meldt sol etter klokka tolv, men en tjukk, grå sky la seg delvis forn sola, så det ble like mye skyet som sol, kanskje mer. I tillegg kom det bris fra sør, så det ble kjølig i t-skjorta. Vi kjørte ned under henget for å spise lunch, ikke enkelt å finne le på toppen. Bra føre, men ganske mye sug. Ble en fin trimtur, tross alt, men ikke så lovende som det såg ut.



Randonee 16 Stelvio 4

mandag 17. mai 2021

Søndag 16. Mai. Ski 54: Storelvdalen

Tok Nansen og Skog ut på luftetur. Snø er det nok av. Selv bekken ved barneskolen var ikke gått opp. Snøen bar godt over Dalhaugen og innover Storelvdalen, bare et lite slushlag som vi sank 5 cm ned i. Ble flotte spor innover dalen, som vi fulgte tilbake. Spesielle snøforhold i vinter, storskrea innerst på sørvestsida av dalen har ikke gått, bare noen mindre skredtunger. Nå er det så lite snø, at det blir sannsynligvis bare skavlene som raser ut. Fonner på steder som ikke er vanlig. Har ikke vært så store snømengder totalt, og mye nordavind. Tror det må være det som har ført til disse forholdene. Uansett en fin trimtur på 7,5 km og nesten 2 timer. Overskyet og 8 varmegrader, hadde ikke ryggsekk med i dag. Så nesten ikke folk. Uvanlig.





Mandag 10. Mai. Årets første fottur

På besøk i Kjøpsvik, tok Pensjonisten oss med på en liten fjelltur. Vi kjørte ut til Kobbvikhøgda, og turmålet var Vetten. Fulgte fin, oppmerket sti gjennom skogen. Etterhvert ble det bløtt og snø på stien. Vi prøvde derfor å finne alternativ bar og tørr rute oppover lia. Men når vi kom lenger opp og det flatet ut, ble det for mye råtten snø. Grynnet til knes. Så da gav vi opp toppforsøket, og tok oss heller en lang og god kaffepause. På ettermiddagen bar det heim til skiene.