onsdag 29. juli 2009

Søndag 26/7 - Mandag 27/7: Mathias Rorbu-ferie

Idyllisk, hæ?
Stolt fisker med stor ørret.
Molta e moden!
Dagens fangst.

Med Dietl som framkomstmiddel tok vi oss til Å på Sør-Senja. Her tok Mathias og familien imot oss. Her endte første fotballøkta med strekkskade på undertegnede.
Allerede første kvelden måtte vi bort i nærmeste vannet for å prøve fiskelykken. Det endte med at familien Georgsen/Jensen fikk hver sin småfisk, mens fam. Engvoll/Pettersen som vanlig led av dårlig haill. Perfekt kveld! Sånn har vi det når vi e på Senjen i Troms og koke suppe på slekta!

På mandag la vi avgårde opp lia til noen fjellvatn, etter en lang og god frokost under åpen himmel.
Etter en god halvtime lett trav var vi oppe ved første vatnet. Her slo Pettersen til med en kubbe av en ørret på 3-4 hekto. I tillegg så jeg en stor, fin ørret til bare 4-5 meter fra land. Kunne nesten nå den med stanga, blank og vakker i sola. Men lyktes ikke å lure den karen.
Ved neste vatnet fikk Mathias på 6 år den eneste, og dagens største fisk, en ørret på rundt halvkiloet. Spør om han var stolt. Vatnet ble umiddelbart omdøpt til Mathias-vatnet.

Ved dette vatnet slo vi leir og det ble både bålkaffe og pølser på spidd.
Senere gikk turen til siste vatnet, som lå høyest oppe under fjellet. Her var småørreten vill, og jeg hadde på flere som slo seg laus, før jeg lyktes å få en på land. Det ble i tillegg tatt et par stykker til i underkant av et par hekto.
For en flott tur i et idyllisk fjellterreng, steike varmt i sola og fiskeopplevelser i fleng. I tillegg begynte molta å bli moden, så desserten kunne også sikres.
Vel nede på kvelden ble det grillet ørret som ble skylt ned med en italiensk rødvin, Doppio Passo. Bravissimo!