lørdag 2. mai 2015

Lørdag 1. Mai. Ski 50: Maukfjell

Vi gikk opp Rundhauglia fra hotellet etter å ha overnatta i bobilen hos Jorunn. Gikk sammen med Kjøpsvikingan. Lia her er mye lettere å gå enn nede ved Bakkehaug, likevel la vi fellene på markaskiene. Var en del kald vind på tur opp, men sol fra nesten skyfri himmel. Vi hadde oss en kaffepause midt i lia, og tok det med ro videre opp Storgrønnlia. Vel oppe fant jeg to hull på Østre, så jeg la meg ned å fiska der. De andre fortsatte til Tippvatnet. Jeg fisket i et par timer og endte opp med tre små røyer. Det fine var at vinden spakna så det ble stort sett helt vindstille inne på fjellet.
Nedturen gikk fint på flott slursjføre, selv om det nede begynte å bli litt lite snø i løypa. Vi kjørte ned ved Løvhaugen, som vel er den lengste men enkleste nedkjøringa. Klokka passerte fem før vi var ved bilen, da hadde vi vært ute i seks timer. En fantastisk flott dag. 

Noen steder i lia var det fritt for snø, og skiene måtte av.

Ikke de store fangstene.
Mauken.

mandag 27. april 2015

Mandag 27. April. Ski 49: Tønsvika - Tromsdalen

Aktivitetsdag på jobb, halve dagen, avspasering resten. Vi var fire kollegaer som tok turen over fjellet. Et fantastisk vær, helt vindstille og knallsol. Ute i 6-7 timer. Vel anvendt dag.




søndag 26. april 2015

Søndag 26. April: Ski 48: Kjølen

Idag gikk vi over Kjølen fra Sørskaret. Kjørte ned bak i Storelvdalen. Med vindretning fra sør, var det som ventet mye vind på toppen. Bedre når vi kjørte ned i dalen, men det endte med at matpausen ble tatt på verandaen hjemme. Var endel fin slursj bak i dalen, og også fantastisk føre ned Dalhaugen. Ikke fritt for vi ble litt solbrente i vinden.




Randonee 15